Nieuwsbericht

Sportdag in de 3de graad Wetenschappen en Kunst en Creatie

Na maandenlang hard werken voor school hebben we toch een dag gehad met plezier en zonder zorgen. Met de klasgroep samen lachen en genieten, wie wil dat niet?

We begonnen de dag met muurklimmen. In dat uur hebben we elkaar geholpen als een echt team. Iedereen toonde kanten dat we weinig zagen in de lessen zelf. We vergaten onze zorgen en maakten plezier. Zelfs als je maar 1 meter omhoog klom, waren we nog steeds trots op elkaar. 

Na het muurklimmen begonnen we met het hoogteparcours. Nog nooit hebben we zoveel gelachen met de manier hoe we van boomstam naar boomstam gingen. Het moment dat je boven zat, voel je je zo vrij. Natuurlijk hadden we angst maar toch vergaten we dat gevoel en gingen we ervoor. Op het laatste zagen we ook hoe Jacob, Nout en Thomas heel het parcours hebben gedaan in amper vijf minuten. We geloofden het eerst niet dat ze het gingen halen maar het is hun toch gelukt op een grappige manier. 

Het volgende uur konden we een parcours doen op de grond. De meeste waren geblinddoekt dus moesten ze de persoon die hun leidde, vertrouwen.  Zelfs de leerkracht Lisa deed mee. Op dat moment is de band enorm gegroeid tussen de klasgenoten. Iedereen vertrouwde elkaar. Na de geblinddoekte opdracht hebben we dan als laatste 1-2-3-piano gespeeld. Op dat moment kon je echt merken dat iedereen gelukkig was en zich echt goed voelde. 

In de namiddag kregen we de kans om met een longboard van een heuvel af te rijden. De meeste zaten op de board zelf en de andere gingen direct van een steile helling af. Ook als je viel, je voelde de pijn niet eens want er was zoveel plezier. 

Na het longboarden mocht we in het bos met de mountainbikes een toer doen. We zagen makkelijke maar ook moeilijke paden. De meesten reden door een plas water met veel modder in maar dat vond niemand erg want daarna konden we allemaal gaan kajakken. Na zo’n dag met veel activiteiten hadden we allemaal nog voldoende energie.

Tijdens het kajakken genoten we van de zon en speelden we met het water. Het was gewoon een fantastisch moment om de dag af te sluiten. 

De examens en de grote vakantie komen eraan en toch hebben we gelukkig een dag gehad om de band sterker te maken tussen ons. Niemand klaagde, iedereen genoot van alles. Nu zijn we klaar voor de laatste examens van dit jaar en we hopen dat er in de toekomst nog meer dagen zoals de sportdag gaan volgen!

Oukje, namens 5 Architecturale en Binnenhuis Kunst

maandag, 11 juni, 2018
VTI Kortrijk Harelbeke Gullegem STEAM STEM Wetenschap Wetenschappen Techniek Kunst Creatie
Deel dit nieuwsbericht

Campus Engineering + Zuid Beekstraat

Beekstraat 21
8500 Kortrijk

Campus Harelbeke

Stasegemsesteenweg 40
8530 Harelbeke

Campus Gullegem

Oude Ieperstraat 65
8560 Gullegem