Internationalisering

Internationalisering in het VTI Kortrijk - Harelbeke - Gullegem
Door de nieuwe maatschappelijke context vormt internationalisering een essentiële dimensie van het onderwijs.
Ze draagt bij tot een verhoging van de kwaliteit van het onderwijs. Ook onze school kijkt verder dan Kortrijk en omgeving.

De internationalisering situeert zich op verscheidene  terreinen: in de doelstellingen of het curriculum, in de instelling en de organisatie, maar ook bij leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel en directie. 
Alle leerlingen van onze school maken op de een of ander manier kennis met andere landen en leren andere culturen begrijpen. 
In sommige klassen wordt de aandacht voor de Europese dimensie extra in de verf gezet door een heuse projectweek met een bezoek aan de Europese instellingen in Straatsburg.

Ook E-twinning helpt onze leerlingen samenwerken met leerlingen uit andere Europese scholen rond verschillende thema’s en via ICT. 
Vanuit de visie “levenslang leren” en door jaarlijks deel te nemen aan Erasmus+-projecten organiseren we professionaliseringstrajecten voor directie, leerkrachten en ander personeel.

Zo creëren we een open blik op de wereld en verhogen we interculturele, sociale en burgerschapscompetenties voor alle betrokkenen.

VTI Kortrijk

Campus Engineering
Beekstraat 21
8500 Kortrijk

VTI Harelbeke

Campus Harelbeke
Stasegemsesteenweg 40
8530 Harelbeke

VTI Gullegem

Campus Gullegem
Oude Ieperstraat 65
8560 Gullegem