Nieuwsbericht

Jongeren gaan dialoog aan over het gebruik van alcohol

De nu 24-jarige J. Nullens nam in december 2013 de beste beslissing van zijn leven, namelijk stoppen met het drinken van alcohol.
In een uiteenzetting van 2 lesuren gaf hij onze leerlingen van het 4de en het 6de jaar de kans om met hem in dialoog te gaan over het gevoelig onderwerp dat alcoholisme is.
Het persoonlijk en dikwijls aangrijpend verhaal van de gastspreker blijkt op jongeren nog altijd een grote impact te hebben.
Een verhaal dat hun kijk op alcohol hoe dan ook veranderd zal hebben.
Bedankt J, voor deze moedige getuigenis.

Enkele reacties van leerlingen:

Ik vond de getuigenis heel moedig en aangrijpend. Hij liet ons met zijn persoonlijk verhaal ook inzien dat het stereotype van een alcoholverslaafde niet klopt.
Het kan iedereen overkomen.

Ik vond het een boeiend getuigenis. Doordat hij van onze generatie is sprak het erg aan en was het bij momenten wel herkenbaar.
Sommigen van ons gaan volgend jaar op kot en J. wees ons op de verleidingen van het studentenleven.

Ik vond het vrij confronterend. Het stemt tot nadenken dat iedereen in dergelijke situatie kan verzeilen en dat het allemaal heel onschuldig begint met een pintje drinken en plezier maken met de vrienden.

vrijdag, 11 mei, 2018

Werking: 

VTI Kortrijk Harelbeke Gullegem STEAM STEM Wetenschap Wetenschappen Techniek Kunst Creatie Engineering Gusco Guldensporencollege
Deel dit nieuwsbericht

Campus Engineering + Zuid Beekstraat

Beekstraat 21
8500 Kortrijk

Campus Harelbeke

Stasegemsesteenweg 40
8530 Harelbeke

Campus Gullegem

Oude Ieperstraat 65
8560 Gullegem