Nieuwsbericht

Brand weer van verlangen

De leerlingen van het 4de jaar Industriële Wetenschappen brandden van verlangen om de werking van hun rookmelderhuisje aan collega's, leerlingen, brandweer en pers te laten zien.
Brandpreventie is en blijft een belangrijk item. Specialisten wijzen daarbij op het belang van het plaatsen van rookmelders.

In dit kader organiseert de brandweerzone "FLUVIA" een sensibiliseringscampagne.

Hierbij was er een nood aan een rookmelderhuisje waarbij de noodzaak, plaatsing en gebruik van rookmelders in huis kan gesimuleerd en gedemonstreerd worden.

Onze school ging samen met "FLUVIA" de uitdaging aan om deze sensibiliseringscampagne te ondersteunen en zo’n rookmeldershuis te ontwerpen en te bouwen.

De leerlingen van het 4de jaar Industriële Wetenschappen werkten enthousiast aan het ontwerp. De leerlingen van het 6de jaar Houtbewerking voerden gedreven de basisconstructie uit en de leerlingen van het 5de en 6de jaar Industriële Kunst ontwierpen creatief het meubilair.

Het werd een project om meer dan terecht heel erg fier op te zijn!

zaterdag, 24 juni, 2017

Deel dit nieuwsbericht: 

VTI Kortrijk Harelbeke Gullegem fluvia brandweer rookmelderhuis sensibilisering preventie teamspirit projectonderwijs samenwerking

VTI Kortrijk

Beekstraat 21
8500 Kortrijk

VTI Harelbeke

Stasegemsesteenweg 40
8530 Harelbeke

VTI Gullegem

Oude Ieperstraat 65
8560 Gullegem